ריזוטו עם זוקיני, תרד, ברוקולי ובצל ירוק
המנה הכי מנחמת בסביבה: קבלו מאיתנו מתכון ביתי להכנת ריזוטו עם ירקות ירוקים וגבינה מומסת!
מצרכים
מרכיבים ל-2 מנות:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני בינוני, חצוי וחתוך לקוביות בינוניות
1 חבילת עלי תרד
1 ראש ברוקולי קטן, מפורק לפרחים
1 כוס אורז ריזוטו
2 כוסות מים
2 כוסות ציר ירקות (או עוד 2 כוסות מים)
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות
150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הזוקיני, התרד והברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהם נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בנגלות של חצי כוס, נגלה הבאה רק אחרי שהקודמת נספגת, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים את היין, מתבלים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הבצל הירוק וגבינת הפרמז'ן, מערבבים ומבשלים עוד דקה, עד שהגבינה נמסה.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים מיד.