• גודל גופן

סושי ב-4 ידיים עם סלמון, ספייסי מיונז, מלפפון וגזר

סושי ב-4 ידיים עם סלמון, ספייסי מיונז, מלפפון וגזר

בואו ללמוד איך להכין סושי בבית כמו מקצועניים! אל תשכחו להזמין את כולם לארוחה 

מצרכים

מרכיבים ל-10 רולים:

2 כוסות אורז קלרוז מזרח ומערב

2 כוסות מים קרים

¾ כוס (180 מ"ל) חומץ אורז מזרח ומערב

4 כפות סוכר

½ כפית מלח

3 כפות מיונז

3 כפות רוטב סיראצ'ה מזרח ומערב

1 חבילת אצות נורי מזרח ומערב

250 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות

1 מלפפון, חתוך לרצועות ארוכות

1 גזר גדול, חתוך לרצועות ארוכות

עירית

להגשה:

רוטב סויה מזרח ומערב

רוטב טריאקי מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
  2. שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
  3. מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  4. מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ'ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
  5. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
  6. מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה. שמים בחלק התחתון של האצה את הסלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
  7. פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.