• גודל גופן

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

הקינוח הכי חגיגי וטעים בסביבה: בננות מטוגנות בפנקו עם רוטב טופו קוקוס!

מצרכים

מרכיבים ל-4 מנות:

טופי קוקוס:

500 מ"ל קרם קוקוס מזרח ומערב

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן או חום

קורט מלח

בננות:

4 בננות

2 ביצים

1 כוס קמח

2 כוסות פירורי פנקו מזרח ומערב

שמן לטיגון

אופן הכנה

  • מכינים את רוטב טופי קוקוס: שמים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ-50 דקות, או עד שריבת החלב מסמיכה משמעותית ומשנה את צבעה לענברי. שומרים בצנצנת.
  • מחממים היטב שמן לטיגון בסיר רחב. השמן מוכן אם מכניסים לסיר קיסם עץ, ומסביבו מופיעות מלא בועות קטנות.
  • טורפים את הביצים בקערה. מקלפים את הבננות.
  • טובלים כל בננה בביצה, בקמח ובפירורי פנקו ומניחים לצלחת ל-10 דקות.

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

  • מעבירים בזהירות את הבננות המצופות לתוך הסיר עם השמן הרותח. מטגנים עד להזהבה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס
  • מגישים מיד בליווי רוטב טופי קוקוס.

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס