בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס
הקינוח הכי חגיגי וטעים בסביבה: בננות מטוגנות בפנקו עם רוטב טופו קוקוס!
מצרכים
מרכיבים ל-4 מנות:
טופי קוקוס:
500 מ"ל קרם קוקוס מזרח ומערב
400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן או חום
קורט מלח
בננות:
4 בננות
2 ביצים
1 כוס קמח
2 כוסות פירורי פנקו מזרח ומערב
שמן לטיגון
אופן הכנה
- מכינים את רוטב טופי קוקוס: שמים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ-50 דקות, או עד שריבת החלב מסמיכה משמעותית ומשנה את צבעה לענברי. שומרים בצנצנת.
- מחממים היטב שמן לטיגון בסיר רחב. השמן מוכן אם מכניסים לסיר קיסם עץ, ומסביבו מופיעות מלא בועות קטנות.
- טורפים את הביצים בקערה. מקלפים את הבננות.
- טובלים כל בננה בביצה, בקמח ובפירורי פנקו ומניחים לצלחת ל-10 דקות.
- מעבירים בזהירות את הבננות המצופות לתוך הסיר עם השמן הרותח. מטגנים עד להזהבה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים מיד בליווי רוטב טופי קוקוס.