לחמניות קוקוס מתקתקות
לחמניות רגילות לארוחת שישי? כבר מזמן מיצינו! בואו להכין לחמניות מתקתקות וטעימות בטעם קוקוס
מצרכים
מרכיבים ל-12 לחמניות בתבנית מלבנית גדולה:
1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף גדושה שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
4 כוסות (560 גרם) קמח
2 ביצים
1 כפית מלח
הברשה וקישוט:
1 ביצה, טרופה
30 גרם חמאה, מומסת
אופן הכנה
- מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל או בסיר קטן, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומחכים 3-4 דקות.
- מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שהחומרים מתאחדים. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית גדולה משומנת קלות במרווחים בין כדור לכדור. מכסים ומתפיחים שנית כ-30-40 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-25 דקות, או עד להשחמה יפה.
- מברישים את הלחמניות המוכנות בחמאה מומסת ומגישים.