סירות חסה במילוי בסגנון תאי, ללא גלוטן (מנה שמתאימה לפסח)
מתאים בול לחג הפסח אבל לא רק! בואו להכין סירות חסה ממולאות בחזה עוף טחון עם רוטב אסייתי משגע
מצרכים
מרכיבים ל-10 מנות אישיות:
500 גרם חזה עוף טחון
1-2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
1 גזר קטן, חתוך דק או מגורד
4 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב
2 כפות רוטב סויה מזרח ומערב
2/3 כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים גס
עלי חסה גדולים שטופים
הגשה:
קשיו קלוי קצוץ
שומשום
בצל ירוק קצוץ
זיגוג רוטב טריאקי
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתפרק לחתיכות קטנות ומשנה את צבעו.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ ביחד במשך 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הרטבים וממשיכים להקפיץ עד שכל הטעמים מתאחדים.
- מוסיפים את הקשיו ומערבבים. מכבים את הלהבה.
- מרכיבים את המנה: שמים כמות נדיבה של המילוי לתוך סירת עלה חסה, מפזרים קשיו, שומשום ובצל ירוק, מזגגים טריאקי ומגישים מיד.