• גודל גופן

ספגטי 3 גבינות עם ברוקולי ועשבי תיבול

ספגטי 3 גבינות עם ברוקולי ועשבי תיבול

מושלם לשבועות אבל לא רק: בואו להכין ספגטי ברוטב שמנת עם שלוש גבינות וברוקולי!

מצרכים

מרכיבים ל-2-3 מנות:

1 חבילת פסטה ספגטי די מרטינו

1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

רוטב:

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

500 מ"ל (1 מיכל גדול) שמנת לבישול

1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים

½ כפית מלח, או לפי הטעם

¼ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם

100 גרם גבינת שמנת

150 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת דק

100 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת דק

5-6 גבעולי תימין, עלים

הגשה:

עירית, קצוצה

מעט גבינת פרמז'ן

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
  2. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים כ-3-4 דקות ומסננים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את השמנת לבישול ואת כל התבלינים, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
  5. מוסיפים את שלוש הגבינות, מערבבים ומבשלים עד שהגבינות נמסות לגמרי, ומתקבל רוטב אחיד וסמיך.
  6. מוסיפים את התימין והברוקולי ומערבבים.
  7. מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים, טועמים, ומתקנים את התיבול.
  8. מפזרים מעל עירית ופרמז'ן ומגישים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן