סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי
ארוחת הערב המושלמת: סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי, גבינת פטה ורוטב מרענן בטירוף!
מצרכים
מרכיבים ל-2-3 מנות:
ירקות אנטיפסטי:
1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות בגודל ביס
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל ביס
1 בצל סגול, חתוך לחצאי טבעות
2 פלפלי גמבה, חתוכים לקוביות בגודל ביס
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
2-3 שיני שום, כתושות
סלט פסטה:
1 חבילת פסטה פוסילי די מרטינו
100 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
רוטב:
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון
2 שיני שום, כתושות
2 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מסדרים את ירקות האנטיפסטי על גבי התבניות, מזלפים את שמן הזית, מפזרים מלח, פלפל ושום ומערבבים בעזרת הידיים. אופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערה או צנצנת ומערבבים היטב. שומרים להגשה.
- מכינים את הסלט: מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את ירקות האנטיפסטי והרוטב ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל את הגבינה ופטרוזיליה / כוסברה ומגישים.