נתח סלמון בסאקה וג'ינג'ר
בואו להכין סלמון ברוטב סאקה עם ג'ינג'ר, דבש, סויה ושום! מגישים עם אורז לבן וזוללים
מצרכים
מרכיבים ל-2 מנות:
½ כוס סאקה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
1 כף דבש
¼ כוס רוטב סויה
2 נתחי סלמון
שמן לטיגון
הגשה:
אורז לבן מבושל
שומשום שחור
בצל ירוק, חתוך
אופן הכנה
- שמים בקערה את הסאקה, הג'ינג'ר, הדבש והסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את נתחי הסלמון ומשרים במשך כ-20 דקות לפחות (אפשר יותר).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הנתחים במשך כמה דקות מכל צד, עד שהדג מתחיל להחליף את צבעו.
- מוסיפים למחבת את המשרה ומצמצמים במשך כמה דקות. הופכים שוב את הנתחים כדי שיקבלו את הרוטב משני הצדדים.
- מפזרים מעל שומשום שחור ובצל ירוק ומגישים על מצע אורז.