• גודל גופן

לזניה על בסיס ספגטי

לזניה על בסיס ספגטי

ארוחה חלבית מושלמת מתחילה ונגמרת בלזניה מהירה בטירוף שמכינים משכבות ספגטי!

מצרכים

מרכיבים לתבנית מלבנית גדולה:

1 חבילת ספגטי די מרטינו של מזרח ומערב

2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק

1 קופסה רסק עגבניות

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%

250 גרם גבינת קשקבל מגורדת

2 ביצים

מלח ופלפל

אגוז מוסקט (אופציונלי)

 

לציפוי:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

 

להגשה:

עלי בזיליקום

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה). מסננים.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 3 כפות בצד), הרסק, הקוטג', הקשקבל והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
  4. בקערה נפרדת טורפים את השמנת המתוקה עם הביצה.
  5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 3 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה אחידה של הספגטי. יוצקים מעל 1/3 של רוטב העגבניות והגבינות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  6. יוצקים את הציפוי מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה, מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן ואופים כ-30 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה.
  7. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.