דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי
הכי מנחמת בסביבה: דלעת אפויה במילוי ספגטי עם גבינות ופטריות! רוצו להכין
מצרכים
2 דלעות ספגטי, חצויות ונקיות מגרעינים
1/2 חבילת ספגטי די מרטינו של מזרח ומערב
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, קצוצות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
250 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
150 גרם מוצרלה או גבינת פרמז'ן, מגוררת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מברישים את חצאי הדלעת בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-40 דקות, או עד שהן מתרככות (בודקים עם מזלג).
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה).
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שגם הן מתכווצות ומזהיבות. שומרים בצד.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת, הריקוטה, הביצה ורוטב העגבניות ומערבבים היטב עד שכל הספגטי מכוסה.
- מוציאים את הדלעות מהתנור, וממלאים את החלל הריק בכמות נדיבה של הספגטי.
- מפזרים מעל מוצרלה או פרמז'ן ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
- מגישים מיד.