• גודל גופן

דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי

דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי

הכי מנחמת בסביבה: דלעת אפויה במילוי ספגטי עם גבינות ופטריות! רוצו להכין

מצרכים

2 דלעות ספגטי, חצויות ונקיות מגרעינים

1/2 חבילת ספגטי די מרטינו של מזרח ומערב

2 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

2-3 שיני שום, קצוצות

1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

250 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

150 גרם מוצרלה או גבינת פרמז'ן, מגוררת

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מברישים את חצאי הדלעת בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-40 דקות, או עד שהן מתרככות (בודקים עם מזלג).
  3. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה).
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שגם הן מתכווצות ומזהיבות. שומרים בצד.
  5. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת, הריקוטה, הביצה ורוטב העגבניות ומערבבים היטב עד שכל הספגטי מכוסה.
  6. מוציאים את הדלעות מהתנור, וממלאים את החלל הריק בכמות נדיבה של הספגטי.
  7. מפזרים מעל מוצרלה או פרמז'ן ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
  8. מגישים מיד.