רצועות בקר ושעועית ירוקה
ככה בדיוק מתקתקים ארוחת צהריים! רצועות בקר ושעועית ירוקה מוקפצות עם שום, ג'ינג'ר, סויה ושמן שומשום
מצרכים
מרכיבים ל-3-4 מנות:
500 גרם בשק בקר, חתוך לרצועות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות קורנפלור
2-3 כפות שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום של מזרח ומערב
400 גרם שעועית ירוקה, מופשרת
3 שיני שום, קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה של מזרח ומערב
1 כף חומץ אורז של מזרח ומערב
2-3 כפות סוכר, או לפי הטעם
הגשה:
שומשום
אופן הכנה
- מייבשים את רצועות הבשר עם מגבות נייר, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים עד שכל הבשר מצופה.
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת ומקפיצים את השעועית במשך 2 דקות, או עד שהיא מתרככת. מכבים את הלהבה, מסננים את הנוזלים העודפים ושומרים בצד.
- מחממים עוד קצת שמן במחבת ומקפיצים את רצועות הבשר עד שהן מתחילות להחליף את הצבע ולהזהיב.
- מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הסויה, החומץ והסוכר ומערבבים היטב. מקפיצים עד שכל הבשר מצופה ברוטב.
- מחזירים למחבת את השעועית ומערבבים.
- מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום ומגישים מיד.