• גודל גופן

קערות פוקי בריאות ומפנקות

קערות פוקי בריאות ומפנקות

קבלו מתכון לארוחה הכי טעימה ומשביעה שיש! קערת פוקי עם דג סלמון, קינואה, ירקות ורוטב אסייתי מרענן

מצרכים

מרכיבים ל-2-3 מנות:

1 כוס קינואה אדומה, שטופה

1 שקית אצות וואקמה של מזרח ומערב

200 גרם פילה סלמון נא או מעושן

1 מלפפון

1 גזר, קלוף

3-4 צנוניות

1 אבוקדו, קלוף

 

רוטב:

2 כפיות שמן שומשום של מזרח ומערב

¼ כוס רוטב סויה של מזרח ומערב

2 כפות רוטב טריאקי של מזרח ומערב

 

הגשה:

שומשום שחור של מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מוסיפים לקינואה 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגו, והקינואה מוכנה. מצננים ושומרים בצד.
  2. משרים את האצות במים עד שהן נפתחות ומתרככות. מסננים ושומרים בצד.
  3. חותכים את פילה הסלמון לקוביות בינוניות. את המלפפונים לקוביות קטנות, את הגזר לרצועות דקות, פורסים דק את הצנוניות וחוצים את האבוקדו.
  4. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
  5. מרכיבים את המנה: מסדרים את הקינואה, הירקות והסלמון בתוך קערות הגשה בצורה יפה ואסטטית. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את השומשום השחור ומגישים מיד.