קערות פוקי בריאות ומפנקות
קבלו מתכון לארוחה הכי טעימה ומשביעה שיש! קערת פוקי עם דג סלמון, קינואה, ירקות ורוטב אסייתי מרענן
מצרכים
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כוס קינואה אדומה, שטופה
1 שקית אצות וואקמה של מזרח ומערב
200 גרם פילה סלמון נא או מעושן
1 מלפפון
1 גזר, קלוף
3-4 צנוניות
1 אבוקדו, קלוף
רוטב:
2 כפיות שמן שומשום של מזרח ומערב
¼ כוס רוטב סויה של מזרח ומערב
2 כפות רוטב טריאקי של מזרח ומערב
הגשה:
שומשום שחור של מזרח ומערב
אופן הכנה
- מוסיפים לקינואה 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגו, והקינואה מוכנה. מצננים ושומרים בצד.
- משרים את האצות במים עד שהן נפתחות ומתרככות. מסננים ושומרים בצד.
- חותכים את פילה הסלמון לקוביות בינוניות. את המלפפונים לקוביות קטנות, את הגזר לרצועות דקות, פורסים דק את הצנוניות וחוצים את האבוקדו.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את הקינואה, הירקות והסלמון בתוך קערות הגשה בצורה יפה ואסטטית. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את השומשום השחור ומגישים מיד.