שווארמת פרגיות תוצרת בית
שווארמה פרגית זה להיט! במיוחד כשהיא ביתית ? סידרנו לכם מתכון שווה במיוחד עם נגיעות אסייתיות!
מצרכים
מרינדה:
3 כפות שמן
1 כף שמן שומשום מזרח ומערב
2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
2 שיני שום, כתושות
1 כפית פפריקה
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
שווארמה:
800 גרם פרגיות
1 בצל, קלוף
הגשה:
פיתות
סלט קצוץ
טחינה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- משטיחים את הפרגיות בעזרת פטיש עץ לפרוסות קצת דקות יותר.
- מורחים את הפרגיות במרינדה עד לכיסוי המלא ומקררים למשך לפחות שעה, או לילה שלם.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הבצל לרוחב ונועצים במרכזו שיפוד עץ ארוך.
- נועצים את חתיכות הפרגית, אחת מעל השנייה, ומסובבים כל חתיכה חדשה 90 מעלות ביחס לקודמת.
- אופים 30 דקות, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 90 דקות, עד שהפרגיות מוכנות מבפנים ומשחימות יפה מבחוץ. מצננים קצת.
- מנסרים בעזרת סכין חדה חתיכות שווארמה וממלאים פיתות. מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.