• גודל גופן

אגרול פשוט תוצרת בית מדפי אורז

אגרול פשוט תוצרת בית מדפי אורז

יש יותר טעים מאגרול ירקות מטוגן מדפי אורז? סידרנו לכם מתכון מהיר ופשוט להכנה! אנחנו כבר בדרך למטבח…

מצרכים

2 כפות שמן

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

½ כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות דקות

2 גזרים בינוניים, מגורדים גס

½ חבילה נבטים סיניים

4-5 גבעולי בצל ירוק, קצוץ

3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב

3 כפות שומשום

מלח ופלפל לפי הטעם

דפי אורז מזרח ומערב

שמן לטיגון חצי עמוק

 

הגשה:

בצל ירוק

רוטב סויה מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מחממים את שני סוגי השמן במחבת ומקפיצים את הכרוב, הגזר והנבטים כ-5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
  2. מוסיפים את הסויה והשומשום, מערבבים ומצננים.
  3. ממלאים קערה במים. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
  4. מכינים את האגרולים: מכניסים דף אורז למים ומשאירים ל-20 שניות עד שהוא מתחיל להתרכך. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.
  5. שמים בשליש התחתון של הדף את תערובת הירקות, מקפלים את השוליים הצדדיים למעטפה ומגלגלים. ממשיכים עם יתר דפי האורז והמילוי.
  6. מטגנים את האגרולים במחבת בשמן חם עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. מגישים עם שומשום, בצל ירוק ורוטב סויה.