אגרול פשוט תוצרת בית מדפי אורז
יש יותר טעים מאגרול ירקות מטוגן מדפי אורז? סידרנו לכם מתכון מהיר ופשוט להכנה! אנחנו כבר בדרך למטבח…
מצרכים
2 כפות שמן
1 כף שמן שומשום מזרח ומערב
½ כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות דקות
2 גזרים בינוניים, מגורדים גס
½ חבילה נבטים סיניים
4-5 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב
3 כפות שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם
דפי אורז מזרח ומערב
שמן לטיגון חצי עמוק
הגשה:
בצל ירוק
רוטב סויה מזרח ומערב
אופן הכנה
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת ומקפיצים את הכרוב, הגזר והנבטים כ-5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
- מוסיפים את הסויה והשומשום, מערבבים ומצננים.
- ממלאים קערה במים. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
- מכינים את האגרולים: מכניסים דף אורז למים ומשאירים ל-20 שניות עד שהוא מתחיל להתרכך. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.
- שמים בשליש התחתון של הדף את תערובת הירקות, מקפלים את השוליים הצדדיים למעטפה ומגלגלים. ממשיכים עם יתר דפי האורז והמילוי.
- מטגנים את האגרולים במחבת בשמן חם עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים עם שומשום, בצל ירוק ורוטב סויה.