• גודל גופן

טורטייה מקסיקנית עם עוף וחלפיניו

טורטייה מקסיקנית עם עוף וחלפיניו

ארוחה קלה מתחילה בטורטייה, עם נתחי עוף במרינדה וחלפיניו, בחריפות עוקצנית שאי אפשר לוותר עליה- טורטייה מקסיקנית שתעשה לכם את היום!

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות

4 טורטיות קטנות מזרח ומערב

400 גרם נתחי פילה עוף (או קוביות חזה עוף נקיים וטריים)

6 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

כף שמן זית

מלח פלפל

סלט

3 עגבניות

צרור עלי כוסברה שטופים

בצל סגול קטן

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

הגשה

4 עלי חסה שטופים

2 גבעולי בצל ירוק שטוף וקצוץ

פלפל חלפיניו פרוס כבוש מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. משרים את נתחי העוף ברוטב הטריאקי במשך כ-20 דקות, במטרה לרכך את הבשר ולהעמיק את הטעמים.
  2. מלהיטים מחבת עם שמן זית. מוציאים את נתחי העוף מהטריאקי ומטגנים עד שהם משנים את צבעם ומזהיבים מעט.
  3. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומבשלים עוד כמה דקות.
  4. מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות ואת הבצל לקוביות קטנות, קוצצים גם את הכוסברה.
  5. מערבבים את כל הירקות יחד בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  6. מלהיטים מחבת נקייה ומטגנים עליה את הטורטיות, כל טורטייה כדקה מכל צד, רק כדי שתהיה גמישה וטעמה ישתבח.
  7. מניחים את הטורטייה על צלחת, שמים עליה עלה חסה, שתי כפות מסלט העגבניות, נתחי עוף, בצל ירוק, ופרוסות פלפל חלפיניו, כמה שאוהבים. מגלגלים ואוכלים.