קארי דגים עם ירוקים ועגבניות שרי
מצרכים
מרכיבים ל-2-3 מנות:
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס מזרח ומערב
1/3 בקבוק רוטב קארי ירוק מזרח ומערב, או לפי החריפות הרצויה
2 כפות רוטב סויה מזרח ומערב, לפי הטעם
1 כוס שעועית ירוקה
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
500 גרם פילה דג לבן חתוך לחתיכות גדולות
חופן עלי כוסברה
הגשה:
אורז לבן מבושל
עלי כוסברה
טבעות צ'ילי אדום
אופן הכנה
- מחממים את קרם הקוקוס במחבת גדולה עד שהוא כמעט רותח.
- מוסיפים את רוטב הקארי הירוק, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה על אש נמוכה. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים לרוטב את הירוקים ואת עגבניות השרי, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות, עד שהם מתחילים טיפה להתרכך אך נשארים פריכים.
- מוסיפים את חתיכות הדג, יוצקים מעל את הרוטב בעזרת כף וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות, עד שהדג מתבשל. מפזרים עלי כוסברה ומכבים את האש.
- מגישים את הקארי על מצע אורז לבן. לפני הגשה מפזרים עוד עלי כוסברה וטבעות צ'ילי אדום.