תפוחים אפויים במילוי קרם קוקוס (כשר לפסח)
מצרכים
מרכיבים ל-4 מנות:
לתפוחים:
4 תפוחים אדומים גדולים
1 כוס צימוקים
50 גרם אגוזי פקאן חתוכים גס
3 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
6 כפות מים
לקרם קוקוס:
250 מ"ל (1 מיכל קטן) קרם קוקוס של מזרח ומערב
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
4-5 כפות חמאת שקדים או בוטנים
סוכר במקרה הצורך (לפי הטעם)
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת חותכן מיוחד כך שנוצר חור גדול במרכז. מעמידים אותם בתבנית אפייה.
3. מערבבים בקערה את הצימוקים, אגוזי הפקאן, הסוכר והקינמון לתערובת אחידה.
4. ממלאים את התפוחים בתערובת ומפזרים את השאריות מסביב. יוצקים את המים על השאריות ואופים את התפוחים כ-30 דקות עד שהם מתרככים ונצרבים קלות.
5. מכינים את הקרם: שמים בבלנדר את כל המרכיבים ומקציפים לקרם סמיך. טועמים, ואם הקרם לא מספיק מתוק, מוסיפים סוכר לפי הטעם.
6. מגישים את התפוחים עם קרם הקוקוס ושאריות המילוי מהתבנית.