• גודל גופן

שולחן של חגיגת נאצ'וס עם מטבלים מרעננים

שולחן של חגיגת נאצ'וס עם מטבלים מרעננים

לא צריך להזמין שף בשביל השואו הזה! שולחן חגיגי וצבעוני של נאצ'וס, גוואקאמולי, סלסה, גבינה, פלפלים חריפים ועוד!

מצרכים

גוואקאמולי

4 אבוקדו קלופים ומעוכים

1 בצל סגול בינוני קצוץ

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

1 חופן בצל ירוק קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ליים/לימון סחוט

 

סלסה

5 עגבניות גדולות

1 בצל סגול קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 פלפל חריף קצוץ

3 כפות שמן זית

1 ליים סחוט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

רוטב גבינה

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

2 כוסות חלב

מלח

קורט אגוז מוסקט

2 כוסות גבינת צ'דר כתומה מגוררת

 

הגשה

2 מיכלי שמנת חמוצה

2 שקיות נאצ'וס מלוח 'מזרח ומערב'

2 שקיות נאצ'וס בטעם ברביקיו 'מזרח ומערב'

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת 'מזרח ומערב'

כף סרירצ'ה 'מזרח ומערב'

פיקו דה גאלו – מטבל על בסיס עגבניות צנצנת 'מזרח ומערב' (אופציונלי)

פלפל (צ'יפוטלה) חריף ברוטב עגבניות 'מזרח ומערב' (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. עוטפים את שולחן ההגשה בנייר אלומיניום.
  2. מכינים את הגוואקמולי: מערבבים את כל הרכיבים של הגווקאמולי בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. מכינים את הסלסה: מערבבים את כל הרכיבים של הסלסה בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מכינים את רוטב הגבינה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מטגנים את הקמח במשך שתי דקות בחמאה, מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט.
  5. מוסיפים לסיר את המלח ואגוז המוסקט ומסירים את הסיר מהאש. מוסיפים את גבינת הצ'דר לסיר ומערבבים היטב עם מטרפה עד שהגבינה נמסה והמסה הופכת לרוטב גבינה.
  6. מכינים את השולחן: שמים את השמנת החמוצה בקערה ומניחים על השולחן ביחד עם הקערות של הגווקאמולי והסלסה. מסדרים את הנאצ'וס מסביב לקערות.
  7. מוזגים את רוטב הגבינה מעל הנאצ'וס, משבצים את השעועית השחורה והבצל הירוק ומזלפים את הסרירצ'ה. בתאבון!