שולחן של חגיגת נאצ'וס עם מטבלים מרעננים
לא צריך להזמין שף בשביל השואו הזה! שולחן חגיגי וצבעוני של נאצ'וס, גוואקאמולי, סלסה, גבינה, פלפלים חריפים ועוד!
מצרכים
גוואקאמולי
4 אבוקדו קלופים ומעוכים
1 בצל סגול בינוני קצוץ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 חופן בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ליים/לימון סחוט
סלסה
5 עגבניות גדולות
1 בצל סגול קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף קצוץ
3 כפות שמן זית
1 ליים סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם
רוטב גבינה
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח
קורט אגוז מוסקט
2 כוסות גבינת צ'דר כתומה מגוררת
הגשה
2 מיכלי שמנת חמוצה
2 שקיות נאצ'וס מלוח 'מזרח ומערב'
2 שקיות נאצ'וס בטעם ברביקיו 'מזרח ומערב'
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כוסות שעועית שחורה מבושלת 'מזרח ומערב'
כף סרירצ'ה 'מזרח ומערב'
פיקו דה גאלו – מטבל על בסיס עגבניות צנצנת 'מזרח ומערב' (אופציונלי)
פלפל (צ'יפוטלה) חריף ברוטב עגבניות 'מזרח ומערב' (אופציונלי)
אופן הכנה
- עוטפים את שולחן ההגשה בנייר אלומיניום.
- מכינים את הגוואקמולי: מערבבים את כל הרכיבים של הגווקאמולי בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הסלסה: מערבבים את כל הרכיבים של הסלסה בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את רוטב הגבינה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מטגנים את הקמח במשך שתי דקות בחמאה, מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מוסיפים לסיר את המלח ואגוז המוסקט ומסירים את הסיר מהאש. מוסיפים את גבינת הצ'דר לסיר ומערבבים היטב עם מטרפה עד שהגבינה נמסה והמסה הופכת לרוטב גבינה.
- מכינים את השולחן: שמים את השמנת החמוצה בקערה ומניחים על השולחן ביחד עם הקערות של הגווקאמולי והסלסה. מסדרים את הנאצ'וס מסביב לקערות.
- מוזגים את רוטב הגבינה מעל הנאצ'וס, משבצים את השעועית השחורה והבצל הירוק ומזלפים את הסרירצ'ה. בתאבון!