טאקו בטעמים אסיאתיים מעלפים
כמה כיף לאכול ארוחה שלמה בביס אחד! מתכון של טאקו עמוס בפרגיות, ירקות, רוטב חמוץ מתוק וטריאקי להנאה מקסימלית!
קרדיט: חני אסור
מצרכים
2 חבילות טורטייה קטנה מזרח מערב
חצי פלפל צהוב חתוך לרצועות
300 גרם פרגית חתוכה גס
חצי כפית מלח דק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 גזר חתוך לרצועות
3 כפות רוטב חמוץ מתוק מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
חופן עירית קצוצה
חצי אבוקדו חתוך לקוביות
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- באמצעות קורץ עוגיות בקוטר 14 ס”מ, קורצים עיגולים מ-10 טורטיות. מתיזים עליהן שמן ומעבירים לתבנית רשת, כאשר השוליים של כל טורטייה נכנסים בתוך הרשת, ליצירת צורה של קונכייה.
- מכניסים תבנית מגש רגילה לתנור ומעליה שמים את תבנית הרשת עם הטורטיות. מחממים במשך 15 דקות.
- מקפיצים במחבת את הפרגיות והפלפל הצהוב במשך 10 דקות על חום בינוני, תוך כדי ערבוב מידי כמה דקות ומוסיפים את המלח והפלפל השחור.
- כשהטורטיות מוכנות, ממלאים אותן בפרגיות עם הפלפלים ומוסיפים את שאר הרכיבים: הרוטב החמוץ מתוק, רוטב הטריאקי, האבוקדו והעירית הקצוצה.