• גודל גופן

טפיוקה מופלאה בשלושה צבעים

טפיוקה מופלאה בשלושה צבעים
פנינים – לא רק בשרשרת! קינוח שכבות טבעוני של פניני טפיוקה רכות ופירות העונה, מרשים ומושלם אחרי ארוחה חגיגית

מצרכים

חצי כוס פניני טפיוקה מזרח מערב

3 כוסות מים רותחים

קורט מלח דק

רבע כוס קרם קוקוס מזרח מערב

שלושת רבעי כוס נוזל קוקוס מרוכז וממותק מזרח מערב

חצי כוס תותים או פירות יער, טריים או קפואים, מרוסקים גס עם חתיכות

חצי כוס מנגו מרוסק גס עם חתיכות

2 כפיות אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. שמים את הטפיוקה בסיר עם מים רותחים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 15 דקות עד שרוב פניני הטפיוקה הופכים לשקופים.
  2. מוסיפים את קרם הקוקוס ונוזל הקוקוס הממותק והמרוכז ומבשלים 2 דקות נוספות עד שפניני הטפיוקה שקופים לגמרי והנוזל הופך לסמיך.
  3. מעבירים את הטפיוקה לקערה ומצננים, אפשר להכניס למקפיא לרבע שעה.
  4. מעבירים שליש מהטפיוקה לקערה אחרת ומערבבים עם התותים המרוסקים ועם כפית מאבקת הסוכר. מעבירים שליש נוסף של הטפיוקה לקערה נוספת ומערבבים עם המנגו המרוסק וכפית של אבקת סוכר.
  5. יוצקים לכוסות את שכבות הטפיוקה: טפיוקה-קוקוס, טפיוקה-תות וטפיוקה-מנגו. אם רוצים שכבות מסודרות שלא מתערבבות אחת עם השנייה, מקפיאים את כוסות הקינוח במשך 10-15 דקות בין שכבה לשכבה.
  6. מכסים ומצננים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.