• גודל גופן

חזה עוף מוקפץ ברוטב סרירצ’ה דבש

חזה עוף מוקפץ ברוטב סרירצ’ה דבש
פריך ועסיסי עם רוטב מדהים שאתם חייבים לנסות! חזה עוף מוקפץ ברוטב סרירצ'ה, סויה ודבש שמגישים עם אורז לבן וטורפים במיידי!

מצרכים

רוטב סרירצ'ה דבש

1 כוס מים רותחים

2 כפות רוטב סרירצ'ה מזרח מערב

3 שיני שום כתושות

רבע כוס סוכר לבן או סוכר חום

3 כפות דבש

2 כפות קורנפלור

2 כפות מים קרים

חזה עוף

3 יחידות חזה עוף שלם חתוך לקוביות

שליש כוס קורנפלור

5 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

טיגון

3 כפות שמן קנולה

הגשה

אורז לבן מבושל

1 גבעול בצל ירוק פרוס דק

1 חופן שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים, הסרירצ’ה, השום, הסוכר והדבש. מערבבים מדי פעם.
  2. מערבבים בקערה את הקורנפלור והמים לתערובת אחידה. מוסיפים לרוטב ומערבבים היטב עד שהוא מסמיך. מנמיכים את הלהבה.
  3. מצפים את העוף: שמים בשקית זיפלוק גדולה את הקורנפלור ומעבירים אליה את קוביות העוף. סוגרים ומנערים היטב כך שכל העוף יצופה מכל הצדדים.
  4. מחממים במחבת גדולה או בווק שמן בגובה כ-2 ס”מ ומטגנים את העוף כמה דקות על להבה בינונית עד שהוא משחים מעט ועשוי. מוסיפים את רוטב הסויה ומקפיצים דקה.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקפיצים בו את העוף.
  6. מפזרים קצת שומשום בטעם סויה ובצל ירוק ומגישים על אורז לבן.