• גודל גופן

פרגיות בקרם קוקוס ללא גלוטן

פרגיות בקרם קוקוס ללא גלוטן
אוהבים טעמים אסייאתים? הנה לכם מתכון ללא גלוטן של פרגיות בקרם קוקוס בזיליקום. מנה כל כך טעימה, בחצי שעה של הכנה. תהנו

מצרכים

פרגית

700 גרם סטייק פרגית חתוך לקוביות

3 כפות רוטב סויה ללא גלוטן מזרח מערב

2 כפות קורנפלור

5 כפות שמן קנולה

קרם בזיליקום

1 בצל גדול חתוך לרצועות

1 קורט מלח דק

5 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף ופרוס

2גבעולי למון גראס קצוץ דק

4שיני שום קלופות

2 קופסאות קרטון קרם קוקוס מזרח מערב

5 כפות גרידת ליים מ-2 ליים

20 גרם בזיליקום רק העלים

4 כפות רוטב סויה ללא גלוטן זרח מערב

הגשה

1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב

1/2 ליים בינוני

1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש

אופן הכנה

  1. בקערית מערבבים היטב קוביות פרגית, סויה וקורנפלור עד להטמעה.
  2. בסיר בינוני, על להבה גבוהה, מחממים שמן וצורבים את הפרגית היטב עד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום.
  3. מעבירים את הפרגית לצלחת ומניחים בצד. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
  4. באותו הסיר שצרבנו את הפרגית מטגנים בצל, מוסיפים מלח דק ומזהיבים.
  5. ברגע שהבצל קיבל צבע חום-בהיר, מוסיפים את הג׳ינג׳ר, הלמון גראס ושיני השום וצורבים יחד עד לקבלת צבע שחום לבצל.
  6. שופכים פנימה את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה הכי קטנה.
  7. מוסיפים את גרידת הליים ועלי הבזיליקום ובעזרת בלנדר מוט טוחנים היטב את הרוטב למרקם חלק.
  8. מוסיפים רוטב סויה לקרם, מחזירים את הפרגית לסיר ומבשלים יחד במשך 25 דקות.
  9. במקביל מרתיחים סיר עם מים, כ-3 דקות לפני סיום בישול העוף. מוסיפים למים את אטריות האורז לבישול של 3 דקות עד להתרככות כפי שכתוב על גב האריזה.
  10. מניחים בתחתית קערה את אטריות האורז שבישלנו, מעל מוזגים את העוף עם קרם הבזיליקום, מניחים חצי ליים בדופן הקערה ומפזרים צ׳ילי גרוס מעל המנה. בתאבון