• גודל גופן

המבורגר ניו יורק

המבורגר ניו יורק
המבורגר ניו יורק, הסוד להמבורגר עסיסי ולא דחוס הוא לישה בידיים פתוחות, מה זה אומר? ואיך עושים את זה נכון? כל התשובות במתכון

מצרכים

לחמניות

2 לחמניות המבורגר

המבורגר

250 גרם צלעות בקר טחונות

250 גרם אנטריקוט טחון – לבקש מהקצב מכסה אנטריקוט טחון

תוספות

1 כפית רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

20 גרם פטריות שיטאקה מיובשות מזרח מערב

2 ביצים M

רוטב

2 כפות מיונז

1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את ההמבורגר: לשים את הבשר בצורה עדינה עם אצבעות פתוחות כ-10 דקות (על מנת ליצור אמולסיה ולא לדחוס אותו כמו בצק).
  2. בעזרת רינג יוצרים 2 המבורגרים של 250 גרם.
  3. מכינים את התוספות: משרים את פטריות השיטאקה בקערה עם מים חמים במשך כרבע שעה ומסננים.
  4. במחבת חמה מחממים מעט שמן זית עם כפית סרירצ’ה ומערבבים עד לקרמול. מוסיפים לרינג את הפטריות שסיננו, שוברים פנימה ביצה וממליחים. מוציאים את התוספת שהכנו ושומרים אותה בצד עד להרכבת המנה.
  5. מחממים את הלחמניות על אותה המחבת וכשהן חמות מתחילים לצרוב את ההמבורגר משני הצדדים (כ-3 דקות מכל צד) למידת עשייה מדיום.
  6. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים 2 כפות של מיונז עם כף של סרירצ’ה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
  7. מרכיבים את המנה: מורחים על הלחמנייה כף גדושה מהרוטב, שמים את ההמבורגר מעל ולבסוף את התוספת שהכנו מראש של הפטריות עם ביצת העין ואוכלים מיד.