קציצות סלמון
את המתכון הבא תוכלו להכין משאריות הדג והאורז שנשארו בסופ"ש. כל מה שאתם צריכים זה סלמון אפוי, אורז מבושל, רטבים שיש לרובנו בבית ויש לכם קציצות סלמון עשירות וטעימות בטירוף
מצרכים
200 גרם פילה דג סלמון
2 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
2 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- אופים 200 גרם של סלמון במשך 10 דקות (כמו שאתם רגילים, מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור).
- משרים את אורז הסושי בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה למנוחה של כ-15 דקות.
- מפוררים בעזרת מזלג את הסלמון האפוי או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
- בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות מאורז הסושי המוכן יחד עם רוטב צ’ילי מתוק, רוטב סרירצ’ה, בצל ירוק קצוץ דק ומלח.
- בעזרת כפות הידיים יוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
- מניחים על נייר סופג, ומעבירים לכלי הגשה.