סלמון במעטפת של שומשום
מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית – כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון
מצרכים
סלמון
1/2 נתח פילה דג סלמון בלי עור
מרינדה
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות דבש
2 כפות מירין מזרח מערב
1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ
1 כפית פלפל צ’ילי אדום קצוץ
מעטפת
50 גרם שומשום שחור מזרח מערב
50 גרם שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב
50 גרם שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב
תחמיץ ואורז
3 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
2 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 כף סוכר לבן
2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסלמון במקרר לשעתיים לפחות.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- בקערה שטוחה מערבבים את סוגי השומשום ולאחר שהדג הושרה טובלים את הסלמון בצלחת עם שלושת סוגי השומשום עד שכולו יהיה מצופה חוץ מהצד התחתון.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הסלמון כשהצד של השומשום כלפי מעלה ואופים כ20 דקות בתנור.
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז 3-4 פעמים.
- שמים בסיר 4 כוסות מים ומוסיפים את האורז, מבשלים על אש קטנה 20 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות.
- מוציאים את האורז לצלחת או קערה.
- מכינים את התחמיץ: מבשלים בסיר את מרכיבי התחמיץ כ 3-4 דקות ומוזגים על האורז. מערבבים בזהירות עם כף עץ בלי לשבור את האורז.
- לוקחים את האורז ומניחים אותו ברינג גדול (יוצרים צורה עגולה ושכבה עבה יחסית).
- מטגנים במחבת עם שליש כוס שמן רק צד אחד עד שנהיה קראסט פריך.
- מניחים את הדג על האורז שהכנו, ניתן להוסיף בקצ’וי צרוב ולהגיש.