מיני תפוחי אדמה ברוטב קוריאני מתוק חריף
כמה שאנחנו אוהבים תפוחי אדמה! קבלו מתכון של תפוחי אדמה ברוטב קוריאני משגע וחרפרף שאי אפשר להפסיק לאכול
מצרכים
תפוחי אדמה
750 גרם תפוחי אדמה קטנים מיני למיקרוגל
2 כפיות מלח דק
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
3 כפות שמן קנולה
רוטב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן מזרח מערב
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
4 שיני שום קלופות ומעוכות
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס סוכר דקלים מגורר מזרח מערב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
3 כפות מירין מזרח מערב
הגשה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 כפות שומשום קלוי מזרח מערב
1/4 כוס מיונז
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים (כ3/4 מגובה הסיר) ומוסיפים למים מלח וחומץ.
- מוסיפים את תפוחי האדמה על קליפתם ומבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות או עד שמזלג חודר את תפוח האדמה בקלות.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהמים למסננת ומעבירים אותם למחבת רחבה יחד עם השמן ומשחימים אותם יפה על כל צדדיהם.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים טעם (הרוטב צריך להיות מאוזן בחריפות, מתיקות ומליחות לפי טעם).
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ובעזרת כף מעץ, מזגגים את תפוחי האדמה תוך כדי שהרוטב מסמיך.
- ברגע שהרוטב מקורמל ומסמיך וכל תפוחי האדמה מבריקים, מסירים מהאש ומגישים מיד עם בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי ואפשר להתפרע עם מיונז בצד.