• גודל גופן

פרגיות ממולאות של ענת אלישע ורובי מיכאל

פרגיות ממולאות של ענת אלישע ורובי מיכאל

מחפשים מנה מרשימה לערב החג? כזאת שתעשה "ואו" בשולחן? רובי מיכאל וענת אלישע איחדו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של פרגיות ממולאות בתיבול אסייתי ממכר. תהנו!

מצרכים

רוטב

6 כפות שמן זית

4 בצלים בינוניים פרוסים

4 בצלים סגולים בינוניים פרוסים

1 כפית שטוחה מלח דק

15 שיני שום

10 יחידות פלפלים יבשים חריפים שאטה

2 כפות רוטב סויה מתוקה כהה מזרח מערב

4 כפות סילאן

1 כוס מים חמים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

פרגיות

10 סטייק פרגית בינוניים

מילוי

1/2 כוס אורז יסמין

150 גרם בשר בקר טחון – עדיף מספר 2

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 צרור כוסברה קצוצה

1/4 צרור נענע עלים, קצוצה

1/2 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1/2 כוס מיץ לימון מלימון וחצי

2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

2 כפות רוטב סויה מתוקה כהה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים שמן על אש גבוהה מיד שהשמן חם מוסיפים את הבצלים פרוסים לרצועות, מלח ומערבבים עד להתקרמלות.
  2. במקביל חולטים את האורז במים (בדומה לפסטה – מים עם מעט מלח) במשך כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד לצינון.
  3. בקערה גדולה מניחים את האורז, הבשר, הירקות הקצוצים, המלח, הפלפל הלבן, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הסויה המתוקה הכהה ומערבבים היטב.
  4. ממלאים כל סטייק פרגית בכף גדושה ומגלגלים.
  5. רגע לפני שמניחים את הפרגיות הממולאות מפזרים את השום והפלפל שאטה על הבצל המקורמל.
  6. מסדרים את הפרגיות במרחקים שווים, את הרווחים ממלאים במילוי של הפרגיות שנותר לנו.
  7. מזלפים סויה כהה מתוקה, סילאן ומוסיפים מים.
  8. מכסים בעזרת נייר אפייה רטוב ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 40 דקות.
  9. לאחר מכן מורידים את הכיסוי והנייר אפייה וממשיכים בישול של 15 דקות.
  10. מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ומגישים.

* דגש חשוב – בכל תהליך ההכנה לערבב את הבצל לא לשכוח