עוף באננס
מסוג המתכונים שרק נראים מורכבים אבל הם הכי קלים ויפים שיש. עוף באננס – אננס ממולא באורז ובפרגיות. מנה מהממת וטעימה בטירוף. תהנו!
מצרכים
1 אננס גדול
300 גרם סטייק פרגית חתוך לקוביות
1 כוס אורז בסמטי
1.5 כוסות מים
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום קצוצות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
10 גבעולי אספרגוסים חתוכים וחלוטים או אפונת שלג
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב פונזו מזרח מערב
1 כף סוכר דקלים מזרח מערב
1 כף ממרח קארי ירוק מזרח מערב
הגשה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן אגוזי קשיו קלויים קצוצים
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: שוטפים את האורז ומסננים. מחממים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים חצי כפית מלח וכף שמן. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז. מערבבים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
- חוצים את האננס לרוחב ומוציאים את התוכן בעזרת כף גדולה. חותכים את תוכן האננס לקוביות קטנות.
- מכינים את הפרגיות: בווק גדול מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומקפיצים על אש גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קוביות הפרגית וממשיכים להקפיץ עד להשחמה.
- מוסיפים לווק את קוביות האננס והאספרגוס ומקפיצים.
- מתבלים בצ’ילי מתוק, רוטב פונזו, סוכר דקלים ומערבבים.
- מוסיפים את האורז שבישלנו ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: ממלאים את חצאי האננס במילוי האורז והפרגית שהכנו. מקשטים עם עלי האננס.
- אופציונלי – לפזר מעל קשיו, בצל ירוק ונענע.