שניצל בציפוי צבעוני ממולא בפירה
שניצל צבעוני ממולא, הציפוי הוא פירורי פנקו בשלושה צבעים והמילוי הוא פירה נימוח ועשיר שעוזר לשמור על העסיסיות של חזה העוף
מצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח דק
1 ק"ג חזה עוף פרוס דק
3 ביצים M
1 כף ממרח חרדל
1 קורט מלח דק
2 כוסות קמח לבן
1 כוס פירורי לחם עם בטטה סגולה מזרח מערב
1 כוס פירורי לחם צהובים מזרח מערב
1 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. שמים בסיר עם מים רותחים ומלח.
- מבשלים בערך 25 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים, מסננים ומחזירים לסיר.
- מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים כורכום ומלח ומערבבים.
- משטחים חזה העוף בעזרת פטיש על מנת שיהיה דק.
- מעל חזה העוף מוסיפים פירה, סוגרים עם חזה עוף נוסף.
- טורפים ביצה עם חרדל ומלח.
- טובלים את חזה העוף בקמח, בביצה ואז ופירורי לחם צבעוניים.
- מטגנים משני הצדדים בשמן חצי עמוק ומגישים מיד עם רטבים שאוהבים בצד.