מרק כתום עם קרם קוקוס
מרק כתום עם עדשים כתומות וקרם קוקוס שהופך את הכל לקרמי ומנחם – מנה מחממת וכיפית ליום חורפי שמכינים בקלות ובמהירות
מצרכים
4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
300 גרם דלוריות קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה
1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
1 גבעול סלרי כולל העלים, קצוץ גס
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1 כפית גדושה מלח דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 קורט אגוז מוסקט מגורר
250 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
אופן הכנה
- בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים קלות עד שקיפות.
- מוסיפים את כל הירקות, הירק הקצוץ והעדשים.
- מתבלים, מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד 1.5 ס”מ מעל הירקות (כ-2 ליטר) מבשלים על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח במשך כ-40 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות.
- טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק. מוסיפים מים במקרה והמרק סמיך מדי.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.