• גודל גופן

מרק כתום עם קרם קוקוס

מרק כתום עם קרם קוקוס

מרק כתום עם עדשים כתומות וקרם קוקוס שהופך את הכל לקרמי ומנחם – מנה מחממת וכיפית ליום חורפי שמכינים בקלות ובמהירות

מצרכים

4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
300 גרם דלוריות קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה
1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
1 גבעול סלרי כולל העלים, קצוץ גס
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1 כפית גדושה מלח דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 קורט אגוז מוסקט מגורר
250 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים קלות עד שקיפות.
  2. מוסיפים את כל הירקות, הירק הקצוץ והעדשים.
  3. מתבלים, מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד 1.5 ס”מ מעל הירקות (כ-2 ליטר) מבשלים על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח במשך כ-40 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות.
  4. טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק. מוסיפים מים במקרה והמרק סמיך מדי.
  5. מוסיפים את קרם הקוקוס, מבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.