משולשי אגרול מדפי אורז בתנור
לקחנו אגרול וחיפשנו אותו למתכון אחר טעים ונפלא – אגרול מדפי אורז במילוי ירקות ורוטב מתקתק שאופים בתנור וזוללים עם רוטב צ'ילי מתוק
מצרכים
דפי אורז
6 יחידות דפי אורז מרובעים מזרח מערב
2 ביצים L
2 כפות סילאן
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1/4 כוס מים
תרסיס שמן קנולה
1/4 כוס שומשום מזרח מערב לעיטור
מילוי
1 גזר גדול קלוף
1/2 ראש כרוב לבן
1/2 בצל בינוני סגול או לבן, קלוף
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כפית סילאן
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית התנור.
- חותכים את הגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ג’וליינים או מנדולינה או סכין. פורסים את הכרוב והבצל דק דק.
- מערבבים את כל הירקות ומוסיפים שמן שומשום, סילאן ומלח. מערבבים.
- בתבנית מרובעת, שמתאימה בגודלה לדפי אורז, שמים ביצים, סילאן, פטרוזיליה ומים וטורפים היטב.
- טובלים דף אורז מ-2 הצדדים בבלילה ונפטרים מעודפים.
- מניחים את דף האורז על קרש חיתוך וחותכים באמצע.
- מניחים כף מהמילוי בתחתית פס דף האורז ומקפלים למשולש. אפשר כמובן לגלגל גם לרולדה בדומה לאגרול (אם מכינים כמו אגרול אין צורך לסגור בצדדים).
- משמנים בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת ושמן ומניחים על נייר האפייה שמונח על תבנית התנור.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה ממש.
- אוכלים מיד כשזה חם ויצא מהתנור. מגישים עם רוטב צ’ילי מתוק.