• גודל גופן

משולשי אגרול מדפי אורז בתנור

משולשי אגרול מדפי אורז בתנור
לקחנו אגרול וחיפשנו אותו למתכון אחר טעים ונפלא – אגרול מדפי אורז במילוי ירקות ורוטב מתקתק שאופים בתנור וזוללים עם רוטב צ'ילי מתוק

מצרכים

דפי אורז
6 יחידות דפי אורז מרובעים מזרח מערב
2 ביצים L
2 כפות סילאן
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1/4 כוס מים
תרסיס שמן קנולה
1/4 כוס שומשום מזרח מערב לעיטור
מילוי
1 גזר גדול קלוף
1/2 ראש כרוב לבן
1/2 בצל בינוני סגול או לבן, קלוף
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כפית סילאן
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית התנור.
  2. חותכים את הגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ג’וליינים או מנדולינה או סכין. פורסים את הכרוב והבצל דק דק.
  3. מערבבים את כל הירקות ומוסיפים שמן שומשום, סילאן ומלח. מערבבים.
  4. בתבנית מרובעת, שמתאימה בגודלה לדפי אורז, שמים ביצים, סילאן, פטרוזיליה ומים וטורפים היטב.
  5. טובלים דף אורז מ-2 הצדדים בבלילה ונפטרים מעודפים.
  6. מניחים את דף האורז על קרש חיתוך וחותכים באמצע.
  7. מניחים כף מהמילוי בתחתית פס דף האורז ומקפלים למשולש. אפשר כמובן לגלגל גם לרולדה בדומה לאגרול (אם מכינים כמו אגרול אין צורך לסגור בצדדים).
  8. משמנים בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת ושמן ומניחים על נייר האפייה שמונח על תבנית התנור.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה ממש.
  10. אוכלים מיד כשזה חם ויצא מהתנור. מגישים עם רוטב צ’ילי מתוק.