רול דפי אורז במילוי בשר טחון ופטריות שימג’י בסויה
מתכון מפתיע לרול דפי אורז עסיסי במילוי בשר טחון ופטריות שימג'י קטנטנות – מנה כיפית לארוחת צהריים או ערב בסגנון אסייתי
מצרכים
רול
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
2 כפות שמן קנולה
1/2 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
1 חבילה דפי אורז מרובעים מזרח מערב
1 סלסילה פטריות שימג’י
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
טיגון
2 ביצים M
שמן סויה
רוטב
6 ס"מ שורש ג’ינג’ר
1 שן שום
2 פלפלים שאטה
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות מיונז
אופן הכנה
- מכינים את הרולים: קוצצים בצל דק ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים בצורה אחידה תוך פירור הבשר. מתבלים מעט במלח ופלפל.
- צולים חבילת פטריות שימג’י במחבת ומוסיפים 3 כפות סויה, מערבבים 3 דקות ומכבים את האש (דואגים שהפטריות יהיו עטופות היטב בסויה).
- טובלים דף אורז במים משני צדדים לכמה שניות עד לריכוך, מניחים על קרש, מסדרים כף וחצי בשר טחון באמצע, מניחים לאורך פטריות שימג’י, מקפלים כנפיים מכל צד ומגלגלים לרול.
- טורפים שתי ביצים במגש וטובלים את הרולים בביצה. מטגנים במחבת עם שמן חם בגובה עד 3-4 ס״מ עד להזהבה אחידה משתי צדדים.
- מכינים את הספייסי מיונז: במכתש ועלי שמים ג׳ינג׳ר, שום ופלפל שאטה יבש. כותשים עד למשחה אחידה, מוסיפים שמן שומשום ורוטב סויה וכותשים בשנית למרקם כמעט חלק. מערבבים יחד עם 3 כפות מיונז.
- מגישים את הרולים לצד הרוטב. בתיאבון!