מרק תאילנדי מהיר ופיקנטי עם קארי צהוב, קרם קוקוס ואטריות אורז
מרק תאילנדי פיקנטי עם קארי צהוב, קרם קוקוס ואטריות אורז, טעמים עמוקים ועשירים שיגרמו לכם להרגיש בתאילנד בכל ביס מחדש
מצרכים
מרק
5 שיני שום
1 כף שורש ג’ינג’ר קצוץ
2 כפות ממרח קארי צהוב מזרח מערב
ניתן להמיר בקארי אדום
1כף שמן קוקוס מזרח מערב
1 כף מים רותחים
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כוסות קרם קוקוס מזרח מערב
3 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
1 חבילה פטריות שימג’י לבנות
1 חבילה פטריות שימג’י חומות
1 בצל סגול בינוני חתוך לרבעים
1 ראש ברוקולי מחולק לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך גס לרבעים
200 גרם אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
הגשה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 חופן כוסברה
1 חופן בזיליקום
1 יחידה פלפל צ’ילי אדום
אופן הכנה
- מטגנים שיני שום, שורש ג'ינג'ר ומחית קארי צהוב עם שמן קוקוס או שמן זית.
- מוסיפים מעט מים רותחים ורוטב סויה כדי שלא ישרף.
- מטגנים כדקה ואז מוסיפים את הקרם קוקוס, ציר ירקות (או מים רותחים) ומבשלים 10-15 דקות.
- משרים אטריות אורז במים רותחים כ-10 דקות, ומסננים.
- מוסיפים םטריות שימג'י לבנות וחומות, בצל סגול, אטריות אורז ומבשלים 5 דקות.