הנתח היפה מכולם: רוסטביף ברוטב בסגנון אסייתי
מלך הנתחים, האחד והיחיד: רוסטביף. עם תפוחי אדמה מעוכים, רוטב אסיייתי מתקתק ומידת עשייה מדויקת, קבלו מתכון למנת רוסטביף שתעשה לכם כיף בעיניים
מצרכים
בשר
1 1/2 ק"ג שייטל בקר או נתח מספר 14 – אגוז
1/2 כוס פלפל שחור גרוס
רוטב
1/2 כוס מירין מזרח מערב
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
2 כפות שטוחות סוכר לבן
תפוחי אדמה
10 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף גדושה מלח דק לפי הטעם
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
1/2 כוס שמן זית
1 חופן טימין טרי
1 חופן רוזמרין
אופן הכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: כשעה לפני ההכנה מומלץ להוציא את נתח הבשר מהקירור, ולהביאו לטמפרטורת החדר, כדי לאפשר בישול אחיד ומדויק יותר.
- מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך (עם הקליפה).
- מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות חום עליון תחתון.
- מצפים את הנתח מכל הצדדים בפלפל שחור, מחממים 2 כפות של שמן במחבת רחבה שתספיק לגודל הנתח, וכאשר המחבת חמה מספיק ״סוגרים״ את הבשר מכל הצדדים.
- בתבנית מתאימה, מועכים את תפוחי האדמה באמצעות תחתית של כוס (או כל כלי אחר שנוח לכם כמובן) , מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס, ועלי טימין ורוזמרין טריים.
- מניחים מעל התבנית רשת, עליה את נתח הבשר שסגרנו במחבת (הצליה בתנור על רשת עוזרת לצליה אחידה מכל צדי הנתח) ומעבירים לתנור למשך 5 דקות, ולאחר 5 דקות מורידים את חום התנור לחום של 135 מעלות ועד שמרכז הנתח מגיע לטמפרטורות של 57-59 מעלות (במידה ואתם מכוונים למידת עשיה מדיום, בטמפרטורה סופית של 64 מעלות). ניתן למדוד את טמפרטורת הבשר באמצעות מד טמפרטורה ייעודי שניתן לרכוש בחנויות בישול ואפיה.
- מכינים את הרוטב: לאותה המחבת בה ״סגרנו״ את הנתח, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ונותנים לרוטב להצטמצם על אש נמוכה עד שהוא סמיך דיו. מסננים ומעבירים לכלי הגשה.
- כאשר נתח הבשר מגיע לטמפרטורה הרצויה (57-59 מעלות), מוציאים את הנתח, ומחזירים את תפוחי האדמה לתנור ומעלים את הטמפרטורות של התנור ל- 230 בחזרה עד שתפוחי האדמה נהיים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים.
- מכסים את נתח הבשר בנייר כסף ומניחים אותו לנוח כ- 20 דק׳ (חשוב לא לדלג על המנוחה, הנוזלים של הבשר מתייצבים בחזרה וחיתוך מוקדם יגרום לכל הנוזלים לצאת החוצה ולהשאיר את הנתח יבש).
- לאחר 20 דק׳ מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חותכים את הנתח לפרוסות דק׳ יחסית, מגישים עם הרוטב, ובתאבון.