בואו נעשה טיול לאסיה, עם עוף צלוי עם אורז בסגנון אסייתי. טעמים עמוקים ואוריינטליים, ירקות ואורז בתבשיל שתרצו להכין שוב ושוב
מצרכים
עוף
4 יחידות ירכי עוף
1/2 כף מלח ים אטלנטי
תבשיל
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
1 כפית מלח דק
2 גזרים בינוניים
125 גרם גרגירי תירס פחית שימורים קטנה לאחר סינון
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כוסות אורז יסמין
2 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים חמים
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
2 גבעולי בצל ירוק לקישוט. אפשר גם כוסברה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מנקים את הירכיים תחת הברז, ממליחים באופן שווה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור למשך 50 דקות.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- בסיר סוטאז׳ מחממים את שמן הזית ומכניסים את הבצל פנימה יחד עם מלח דק על אש בינונית.
מקלפים את הגזר, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל. - צורבים את הבצל והגזר יחד עד שהבצל מקבל צבע זהוב ורק לאחר מכן מוסיפים את התירס מסונן עם הפלפל השחור ומערבבים מעט.
- מוסיפים מיד את האורז והרסק ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אדום אחיד לאורז.
- מוציאים את העוף מהתנור, מניחים על האורז ושופכים מים חמים פנימה.
- מגבירים את האש להכי גבוהה ומוסיפים למים סויה, צ׳ילי מתוק, שמן שומשום ומערבבים היטב את כל הסיר.
- מרגע הרתיחה מורידים את האש לעוצמה נמוכה (בעבוע קל), סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 20 דקות, לאחר מכן מכבים את האש ונותנים לאורז מנוחה של 10 דקות.
- קוצצים בצל ירוק (מומלץ גם כוסברה) ומפזרים רגע לפני ההגשה על האורז ובתאבון.