• גודל גופן

מפתיע וטעים – קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז

מפתיע וטעים – קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז

טעים וצמחוני, וקל להכנה. קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז היא מנה פשוטה להכנה וטעימה מאוד שמכינים ברגע ואוכלים בהנאה צרופה

מצרכים

אורז
1 כוס אורז עגול מזרח מערב
2 1/2 כוסות מים
1 כפית סוכר לבן
1 כף חומץ 5%
1 כפית מלח דק
טופו
300 גרם טופו חתוך לקוביות של 2 סנטימטר
2 כפות קורנפלור
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב חמוץ מתוק מזרח מערב
3 כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון)
3 שיני שום כתושות
1 כפית שומשום מזרח מערב
4 כפות שמן זית
1 חופן בצל ירוק פרוס לפרוסות עגולות

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז ולאחר מכן מבשלים עם מים ומלח כ-20 דקות על אש קטנה עד שהאורז רך ומוכן.
  2. נותנים לאורז להתקרר מעט עם מכסה סגור ומגבת מעל הסיר.
  3. לאחר כ-10 דקות מערבבים בקערה חומץ, סוכר ושמן שומשום, את התערובת שופכים לתוך סיר האורז ומערבבים, זה נותן טעם לאורז שישתלב מעולה עם הטופו.
  4. מכינים את הטופו: מצפים בקערה את קוביות הטופו עם הקורנפלור ומעבירים לסיר שטוח לטיגון עם שמן זית.
  5. מטגנים עד להזהבה קלה ולאחר מכן מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. בינתיים שופכים לאותו הסיר את כל הרטבים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד להסמכה קלה.
  7. מוסיפים את קוביות הטופו והשומשום ומערבבים עד לציפוי מלא של הטופו.
  8. במחבת קטנה נפרדת מטגנים שום כתוש עם כף שמן זית , עד להזהבה קלה. כאשר מוכן שופכים לתוך הסיר עם הטופו ומערבבים.
  9. מגישים בצלחת שטוחה לצד האורז הלבן ובתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן