• גודל גופן

סושי סלמון ואבוקדו עם טריק שחוסך זמן עבודה

סושי סלמון ואבוקדו עם טריק שחוסך זמן עבודה

לא יכולנו להישאר אדישים לטרנד המהפכני הזה בטיקטוק! ריבועי סושי לממהרים עם סלמון, אבוקדו ואורז עגול – סטייל וטעם בלי מאמץ

מצרכים

סושי

200 גרם סלמון טרי ללא עור

1 אבוקדו בינוני

1 כוס אורז קלרוז מזרח מערב

1.5 כוסות מים

3 כפות חומץ אורז מזרח מערב

1 כפית סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

הגשה

1 חופן שומשום שחור מזרח מערב

1 חופן שומשום מזרח מערב

1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. שמים בסיר אורז עגול ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומצננים לחלוטין.
  2. בסיר קטן שמים חומץ לאורז, סוכר ומלח ומערבבים על הגז עד להמסת הסוכר והמלח.
  3. שופכים על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף מעץ.
  4. חותכים את הסלמון לפרוסות מרובעות קטנות בגודל תבנית הקרח.
  5. חותכים את האבוקדו לחצאי פרוסות.
  6. מניילנים תבנית קרח בניילון נצמד ומרכיבים את המנות – מניחים סלמון, אבוקדו ואורז, מהדקים היטב ומכסים בניילון נצמד.
  7. מכניסים למקרר ל15 דקות.
  8. לאחר הקירור מחלצים מהתבנית מפזרים שומשום ומגישים עם רטבים.