סושי סלמון ואבוקדו עם טריק שחוסך זמן עבודה
לא יכולנו להישאר אדישים לטרנד המהפכני הזה בטיקטוק! ריבועי סושי לממהרים עם סלמון, אבוקדו ואורז עגול – סטייל וטעם בלי מאמץ
מצרכים
סושי
200 גרם סלמון טרי ללא עור
1 אבוקדו בינוני
1 כוס אורז קלרוז מזרח מערב
1.5 כוסות מים
3 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 כפית סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
1 חופן שומשום מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- שמים בסיר אורז עגול ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומצננים לחלוטין.
- בסיר קטן שמים חומץ לאורז, סוכר ומלח ומערבבים על הגז עד להמסת הסוכר והמלח.
- שופכים על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף מעץ.
- חותכים את הסלמון לפרוסות מרובעות קטנות בגודל תבנית הקרח.
- חותכים את האבוקדו לחצאי פרוסות.
- מניילנים תבנית קרח בניילון נצמד ומרכיבים את המנות – מניחים סלמון, אבוקדו ואורז, מהדקים היטב ומכסים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר ל15 דקות.
- לאחר הקירור מחלצים מהתבנית מפזרים שומשום ומגישים עם רטבים.