• גודל גופן

רול מלפפון עם גבינת שמנת וסלמון

רול מלפפון עם גבינת שמנת וסלמון
רול מטריף בציפוי מלפפון מרענן! עם סלמון וגבינת שמנת מבפנים ופרוסות מלפפון דקיקות מבחוץ – המנה הזו כל כך פשוטה אך טעימה שתאמצו אותה מיד!

מצרכים

רול

3 מלפפונים בינוניים רצוי באותו אורך

4 כפות גדושות גבינת שמנת

100 גרם סלמון מעושן

2 גבעולי בצל ירוק או עירית

הגשה

3 כפות רוטב לסלט עם למון גראס מזרח מער

2 כפיות שומשום מזרח מערב

2 כפיות שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב

אופן הכנה

  1. באמצעות קולפן קולפים רצועות דקות של המלפפון, מניחים על מגבת לספיגת הנוזלים.
  2. אחרי ייבוש רצועות המלפפון מניחים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים את רצועות המלפפון אחת על יד השניה בחפיפה קלה בין רצועה לרצועה שאחריה (כפי שרואים בסרטון), עד לקבלת הגודל הרצוי של הרול.
  3. באחד מהצדדים, קרוב לשול אבל לא מאוד (משאירים מעט מרווח לתחילת הגלגול) מורחים גבינת שמנת, עליה מניחים רצועות של סלמון ועירית/בצל ירוק, ובעזרת הניילון מגלגלים מלמטה את המלפפון (כשהמילוי של השמנת והסלמון מתגלגלים כלפי פנים) עד לקבלת רצועה ארוכה (רול ארוך).
  4. מנתקים מהניילון הנצמד וחותכים את רול המלפפון שנוצר לחתיכות של 1.5 ס״מ כל אחת. מסדרים בצלחת, מזלפים מרוטב הלמון גראס, מפזרים מעט שומשום רגיל ושומשום בטעם ווסאבי ומגישים. בתאבון.