• גודל גופן

אורז מוקפץ עם ירקות ברוטב אסייתי

אורז מוקפץ עם ירקות ברוטב אסייתי

אם אתם רוצים להוסיף לא רק טעם אלא צבע לשולחן החג – זה המתכון בשבילכם! אורז מוקפץ עם המון ירקות ותיבול אסייתי מושלם

מצרכים

2 כוסות אורז בסמטי או תאילנדי
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל כתום בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אפונה ירוקה קפואה/שימורים
1 ביצה M טרופה
1 כוס גרגירי תירס
1 כפית שום כתוש
1 כפית רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות סילאן
1 קורט פלפל שחור טחון
1 כפית שטוחה מלח דק

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז על פי הוראות היצרן. מניחים בצד להתקררות.
  2. מחממים במחבת את השמן, מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות (חוץ מהתירס) ומקפיצים עד לריכוך.
  3. מזיזים את הירקות הצידה, שופכים את הביצה ומערבבים כדי שתהפוך למקושקשת.
  4. מוסיפים את התירס ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז שקורר למחבת ומקפיצים.
  6. מוסיפים את התבלינים והרטבים, מערבבים היטב עד שהרוטב נטמע, מקפיצים עוד 2-3 דקות ומגישים. בתיאבון!