• גודל גופן

סלט אורז קריספי

סלט אורז קריספי
סלט שהוא ארוחה שלמה במרקמים משגעים! סלט עוף וירקות עם אורז קריספי שמקפיץ כל ביס, עם רוטב אסיאתי מעולה – טרנד שווה במיוחד

מצרכים

אורז קריספי
4 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
3 כפות שמן שומשום מזרח מערב
עוף מפורק
500 גרם חזה עוף שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת שום
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית כורכום
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב (לאחר הטיגון)
סלט
1/2 ראש כרוב סגול
5 מלפפונים בינוניים
2 פלפלים אדומים בינוניים
2 גבעולי בצל ירוק
1 חופן כוסברה
רוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
3 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה (ניתן להחליף בחמאת קשיו)
הגשה
1 חופן בוטנים קלויים
1 חופן עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז הקריספי: מערבבים בקערה את האורז עם הטריאקי ושמן השומשום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות. מומלץ לבדוק מידי פעם שהאורז לא נשרף. מוציאיםצ ומניחים בצד להתקרר.
  2. בינתיים מכינים את העוף (מומלץ להשתמש בשאריות עוף מארוחה קודמת, אך אפשר גם להכין): במידה ומכינים חדש, מומלץ להשתמש בחזה עוף שלם – מתבלים היטב בשמן זית, מלח, פלפל, אבקת שום, אבקת ג׳ינג׳ר, כמון וכורכום ומטגנים היטב במחבת לוהטת עם מעט שמן. מוציאים ונותנים לעוף להצטנן לטמפרטורת החדר. לאחר שהצטנן, חותכים לפרוסות ומפרקים לרצועות, מעבירים לקערה, מערבבים טריאקי ומניחים בד.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לקבלת מרקם סמיך ועשיר (ניתן גם בצנצנת). במידה ויוצא סמיך מדי ניתן לדלל במעט מים.
  4. מכינים את הסלט: חותכים את הירקות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה ומערבבים יחד. מעבירים לצלחת הגשה. מעל הסלט מסדרים את העוף המפורק, עליו שמים את האורז הקריספי, יוצקים מהרוטב ומסיימים במעט כוסברה ובוטנים. מגישים ובתאבון.