שבלול אגרול עוף משפחתי
הפתרון המושלם למנה הטעימה בלי העבודה הקשה – אגרול עוף משפחתי במילוי עוף וירקות צבעוניים בתיבול אסיאתי מעולה
מצרכים
שבלול אגרול עוף
2 כפות שמן קנולה
400 גרם פרגיות טחונות
1 בצל בינוני קלוף
1/4 כרוב לבן קטן
2 גזרים בינוניים קלופים
1 פלפל אדום בינוני
3 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
הרכבה
1 חבילה בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה או שמן ומברשת להברשה
1/2 כוס שומשום מזרח מערב
1/4 כוס שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות ואת הגזרים והפלפל האדום חותכים לגפרורים.
- בסיר סוטאז’ רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות הטחונות, תוך כדי מעיכה והפרדה של הפרגיות, עד שהפרגיות משנות את צבען.
- מוסיפים לסיר את הבצל, הכרוב, הגזרים והפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד, על אש גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הטריאקי, רוטב הצ’ילי ושמן השומשום ומערבבים.
- מוציאים החוצה, מצננים היטב ורק אז ממשיכים. במידה ונקוו נוזלים מוציאים אותם.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים אותו עם תרסיס שמן או שמן ומברשת.
- מניחים בתחתית הבצק פס מהמילוי ומגלגלים למעין רולדה.
- משבללים את הרולדה למעין שבלול כמו בורקס ומניחים בתבנית עגולה (לא מתפרקת, יפה להגשה) בקוטר 24 או 26.
- חוזרים על הפעולה וכל הזמן מגדילים את השבלול עד שכל התבנית מלאה.
- מברישים את הבצק בשמן, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.