סטייק כרובית בטמפורה עם בשר
סטייק כרובית משגע מטוגן עם בשר טחון מתובל – המנה שתטריף אתכם! בתיבול מתוק חריף של רוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה וטריאקי, ביס חלום
מצרכים
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל והבשר
1/2 כפית מלח דק
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
טמפורה
1 כוס קמח טמפורה מזרח מערב
1 כוס מים
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1 כפית רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1 חופן כוסברה עלים קצוצים
אופן הכנה
- חותכים בצל לקוביות ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
- מוסיפים את המלח, רוטב הטריאקי ורוטב הצ'ילי מתוק סרירצ'ה ומערבבים היטב במשך 5 דקות.
- מבשלים כרובית שלמה במים רותחים עם כפית מלח גס למשך 10 דקות ומוציאים.
- מקררים היטב ופורסים באמצע פרוסה בעובי 1 ס״מ.
- מערבבים בקערה שטוחה מים, קמח טמפורה ומלח עד שנוצרת לנו בלילה חלקה.
- טובלים את הכרובית משני הצדדים ומעבירים למחבת עם שמן חצי עמוק. מטגנים היטב משני הצדדים. מוציאים לרשת טיגון להצטננות.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הכרובית על גבי צלחת שטוחה ועליה מניחים את כל הבשר הטחון.
- מזלפים הרבה רוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה ומעל הכל את הכוסברה הקצוצה.