• גודל גופן

שווארמה בשקית נאצ'וס

שווארמה בשקית נאצ'וס

לא יכולנו שלא להכין את הגרסה שלנו לטרנד שכבש את הרשת – שקית נאצ'וס פריכים עם שווארמה ותוספות שוות במיוחד – טעים בטירוף!

מצרכים

שווארמה
650 גרם בשר בקר טחון – עדיף לבקש מהקצב לטחון פעמיים
2 כפות תבלין שווארמה
1/4 כוס שמן זית
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית מלח דק
1/2 כפית כמון טחון
תוספות
2 מלפפונים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
4 מלפפונים חמוצים בינוניים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס טחינה מוכנה
1/4 כוס עמבה
3 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
נאצ'וס
3 חבילות נאצ’וס מקמח תירס מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את כל התוספות: חותכים את העגבניות והמלפפונים לסלט דק, מניחים בצד. חותכים את הפלפל החריף לטבעות ומניחים בצד (אם אוהבים אפשר להשרות אותם במעט שמן זית ומלח), חותכים את המלפפונים החמוצים לטבעות, ומניחים בצד.
  2. מכינים את השווארמה: מניחים בקערה את הבשר הטחון, מוסיפים מעט שמן זית, את תבלין השווארמה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים היטב לאיחוד (מעיין לישה של הבשר). לוקחים חתיכה ומשטחים אותה בין שני ניירות אפייה לעובי הכי דק שאתם יכולים.
  3. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן, וכאשר היא חמה מאוד מסירים את אחד הצדדים של נייר האפייה ומטגנים את הבשר במחבת (כאשר נייר האפייה שבצד אחד, כמובן כלפי מעלה, ראו בסרטון). ברגע שניתן, מסירים את נייר האפייה הנוסף והופכים את הבשר. כך עושים לכל הבשר המשוטח. מוציאים הצידה לקראת הרכבת המנה.
  4. מרכיבים את המנה: פותחים שקית נאצ׳וס, עדיף בצד ולא מלמעלה (ראו בסרטון), מוסיפים את התוספות ומעליהן את הבשר ואז את הרטבים ובסוף פטרוזיליה. מגישים ובתאבון. מומלץ לאכול כשהבשר טרי ישר מהמחבת.