סלט תאילנדי – סלט אטריות אורז וסינטה

סלט תאילנדי לא שגרתי עם רצועות בשר נפלאות! ירקות צבעוניים, אטריות אורז, סינטה ורוטב אחד מופלא שעוטף את הכל ויגרום לכם לרצות לאכול עוד ועוד
מצרכים
סלט
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
3 נתחים או 600 גרם סינטה
1 בצל סגול בינונית
1 פלפל אדום בינוני
1 מלפפון ירוק בינוני
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות
1 חופן בוטנים קלויים כתושים
1 חופן עלי נענע
1 חופן עלי בזיליקום
רוטב
1/4 כוס מיץ לימון – מלימון שלם (או ליים)
1 פלפל צ’ילי אדום קטן פרוס
1 כף סוכר חום
2 כפות רוטב דגים מזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפי הצורה שאתם אוהבים ומניחים בצד.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את אטריות האורז במשך 3-4 דקות עד לריכוך. מוציאים, מסננים את המים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב, מוודאים שהסוכר החום נמס לחלוטין. מניחים בצד.
- מכינים את הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן, כאשר המחבת חמה צורבים את נתחי הסינטה כדקה/שתיים מכל צד, והאמצע נותר ורוד (מדיום). מוציאים מהמחבת, נותנים לנתחים כמה דקות להתייצב.
- מרכיבים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, הירקות, האטריות, העלים הטריים (בזיליקום ונענע), הרוטב ולבסוף חותכים את הבשר לפרוסות ומוסיפים גם כן. מערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה, ובתאבון.