• גודל גופן

פאני פורי במילוי סביצ’ה סלמון

פאני פורי במילוי סביצ’ה סלמון
הכי רומנטי, הכי נראה מושקע והכי קל להכנה! פאני פורי במילוי סביצ'ה סלמון (אפשר גם טונה) ברוטב סויה ויוזו – מנה ראשונה מנצחת לארוחה אסיאתית

מצרכים

פאני פורי
1 קופסה פאני פורי מזרח מערב
שמן קנולה לטיגון עמוק
מילוי
300 גרם סלמון טרי ללא עור (אפשר גם טונה אדומה)
1/2 פלפל אדום בינוני
1 אבוקדו בינוני
1 חופן כוסברה קצוצה
רוטב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית מיץ יוזו מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
1 כף סוכר לבן
1 גבעול למון גראס
3-4 פרוסות ג'ינג'ר בודדות
הגשה
1 חופן כוסברה – עלים מופרדים
1 חופן נענע – עלים מופרדים

 

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים לרתיחה את רוטב הסויה, רוטב היוזו, המירין, הסוכר הלבן, הלמון גראס והג’ינג’ר. לאחר הרתיחה והמסת הסוכר מורידים מהאש, מסננים מהלמון גראס והג’ינג’ר ומצננים לחלוטין.
  2. מכינים את הפאני פורי: מחממים שמן בסיר, עדיף שיהיו סביב ה-165 מעלות.
  3. מכניסים מספר 5-7 פאני פורי יחד לסיר ומטגנים מכל הצדדים עד שהם נפוחים וזהובים. מוציאים למסננת או נייר סופג ומניחים בצד.
  4. מכינים את המילוי: קוצצים את הדג והירקות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם הכוסברה הקצוצה. יוצקים את הרוטב המצונן על המילוי ומערבבים.
  5. שוברים פתח קטן בפאני פורי ומניחים בפנים מהתערובת. מוסיפים עלה כוסברה ועלה נענע ומגישים. בתיאבון!