בשר מוקפץ עם בצל ירוק

בשר מוקפץ ברוטב סויה מתוקה – מנה מתקתקה מושלמת ליום חורפי וכשרוצים להתפנק עם מנה ברמה של מסעדה בלי להתאמץ בכלל
מצרכים
בשר מוקפץ
400 גרם סינטה
2 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 כף שמן זית לטיגון הבצל
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
רוטב
2 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1/2 כוס מים קרים
1 כף קורנפלור
1 כפית פלפל לבן טחון
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את הסינטה לפרוסות דקות ומעבירים לקערה. מתבלים בקורנפלור, סויה, חומץ אורז, שמן שומשום וסודה לשתייה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- מחממים תבנית ומטגנים את הבצל עם שמן זית במשך 2 דקות, טיגון ראשוני וקל בלבד, ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה רוטב סויה כהה, חומץ אורז, מים קרים, קורנפלור ופלפל לבן. מניחים בצד.
- באותה המחבת בה טיגנו את הבצלים, כשהיא חמה, מטגנים את הבשר מכל הכיוונים, מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הרוטב, ומביאים הכל לרתיחה. מגישים עם מעט שומשום לצד אורז או כמנה בפני עצמה.