• גודל גופן

בנגקוק היט

בנגקוק היט

בנגקוק היט – המנה האהובה בקלי קלות, מתכון כיפי להכנה של אטריות אודון ועוף עם רוטב מטורף של צ'ילי מתוק וסלט מלפפונים מרענן

מצרכים

רוטב
1 פלפל אדום בינוני חתוך גס
3 שיני שום
1/2 כוס מים
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
קרמל
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים
אטריות ועוף
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן נענע קצוצה
1 חבילה אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
הגשה
1 מלפפון ירוק בינוני חתוך לרצועות
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן שומשום מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב ומעבדים עד לאיחוד. מניחים בצד לכמה דקות.
  2. מכינים את הקרמל: על אש בינונית במחבת ווק מחממים יחד את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, כשהסוכר מתחיל להתקרמל מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שהעוף מוכן היטב.
  3. מוסיפים את הרוטב שהכנו במעבד המזון ומבשלים על אש בינונית למשך כ- 5 דק׳ ועד שהרוטב מתחיל להסמיך.
  4. מוסיפים חופן בצל הירוק (קוצצים אותו כמובן) וחופן נענע ומערבבים.
  5. מוסיפים פנימה את האטריות ומערבבים, מבשלים מספר דקות עד שהרוטב נספג באטריות, מוציאים ומגישים עם שומשום, מעט עלי נענע, מלפפון ובצל ירוק. בתאבון.