מרק קארי וצ'ילי עם דאמפלינגס במילוי אסאדו מפורק

אוכל מנחם לימים קרים – דאמפלינגס במילוי אסאדו מפורק וטעמים אסייתיים, מוגש במרק על בסיס שמן צ׳ילי, סויה וקארי אדום
מצרכים
עלי וונטון
1 חבילה ריבועי וון טון מוכנים
בשר מפורק
400 גרם אסאדו
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן זית
מילוי
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 חופן כוסברה קצוצה דק
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
מרק (כמות למנת מרק אחת)
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כף ממרח קארי אדום מזרח מערב
1 כף שבבי צ’ילי יבש
1 חופן בצל ירוק קצוץ דק
1 חופן כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום כתוש
1 כף שומשום מזרח מערב
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס שמן קנולה רותח
2 כוסות מים רותחים
1 באק צ’וי בינוני חצוי
1 כפית שמן צ’ילי מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הבשר המפורק: מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו, מניחים את הבשר על נייר אפייה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומתבלים בפלפל שחור. עוטפים היטב עם ניירות אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי. מפרקים את הבשר בתום האפייה.
- מכינים את המילוי של הדאמפלינגס: מכניסים לקערה את כל מרכיבי המילוי כולל הבשר המפורק ומערבבים היטב.
- לוקחים עלה וונטון (בצק לכיסונים), מרטיבים מעט את השוליים של עיגול הוונטון, ומניחים מעט מהמילוי במרכז הבצק, מקפלים לחצי ומבצעים קפלים לאורך החיבור (ראו דוגמה בסרטון). עושים זאת לכל עלי הוונטון/עד שהמילוי נגמר.
- מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו כלי אידוי, מכניסים פנימה את הכיסונים המוכנים עם הבקצ’וי החצוי, סוגרים את המכסה ומאדים למשך כ-7-8 דקות, עד שבצק הכיסונים הופך שקוף והבקצ׳וי מקבל גוון ירוק בהיר.
- שמים בצלחת רחבה ועמוקה את מרכיבי המרק, יוצקים עליהם את השמן הרותח (בזהירות), מערבבים, ומוסיפים תוך כדי גם את המים הרותחים. מערבבים עד להטמעה של כל המרכיבים. מוסיפים את הכיסונים ואת הבקצ׳וי המאודים.
- ״סוגרים״ בזילוף של מעט שמן צ׳ילי ומגישים. בתאבון, תהנו.