כנפיים ברוטב קארי וקרם קוקוס

הן רכות, הן עסיסיות ויגרמו לכם ללקק את האצבעות! כנפיים אסיאתיות ברוטב קארי וקרם קוקוס, מתכון מעולה לכל המשפחה
מצרכים
500 גרם כנפי עוף
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורר
2 כפות ממרח קארי אדום מזרח מערב
1 מיכל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב
1 חופן עירית קצוצה
אופן הכנה
- מנקים את הכנפיים (אם הכנפיים לא חצויות, מומלץ לחצות אותן) ומסדרים על תבנית אפייה. מפזרים שמן זית, מלח, פלפל ואבקת שום. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות.
- מכינים את רוטב הקארי: במחבת ווק (או מחבת רחבה מתאימה אחרת) מחממים מעט שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנית 2-3 דקות להזהבה קלה, מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפיים 2 כפות ממרח קארי אדום ומערבבים היטב, מטגנים עוד 2 דקות לפתיחת טעמים. מתחילים להוסיף את קרם הקוקוס, בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום ומבשלים על אש בינונית 4 דקות.
- כשהכנפיים מוכנות מניחים אותן ברוטב, מערבבים היטב עד שהן מצופות ברוטב ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעט שומשום ועירית קצוצה, בתיאבון.