אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד

ארוחת בוקר או ערב מעולה ללא גלוטן – מושלמת גם לפסח! בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד, קל, פשוט ומהיר להכנה, והכי חשוב – טעים בטירוף!
מצרכים
בורקס דפי אורז
6 דפי אורז מרובעים מזרח מערב
2 ביצים L
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
שני שליש כוס חלב 3%
מילוי
400 גרם עלי תרד
0.5 כפית אבקת שום
0.25 כפית מלח דק
150 גרם גבינה צהובה 22% מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או פטה/חמד)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. חום עליון תחתון.
- פורסים את התרד לרצועות ומקפיצים במחבת עם מעט תרסיס שמן או שמן זית, אבקת שום ומלח עד שהתרד רך. מצננים וסוחטים מכל הנוזלים.
- מוסיפים לתרד הסחוט גבינה בולגרית וצהובה ומערבבים.
- במגש או צלחת גדולה טורפים יחד ביצים, אבקת אפייה וחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.
- טובלים דף אורז בבלילה מ-2 הצדדים, נפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על השיש.
- שמים כף גדושה של מילוי בתחתית דף האורז וסוגרים מ-2 הצדדים כך שהסגירה תהיה בדיוק באמצע של חיבור הדפים.
- מגלגלים לצורת אגרול ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי האורז והמילוי.
- אם רוצים, אפשר לפזר בשלב הזה שומשום או תבלין בייגל.
- אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה ממש יפה.